- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kompilacja systemu operacyjnego 4.19.75 z czerwca 2021, BRAVIA VH2 M EU ....... S53637901
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za chęci,ale nie o to chodzi.
Na pilocie naciśnij HELP ( mały przycisk pod głośniej - ciszej ) pojawi się plansza - na dole w lewym rogu masz model TV i wersję oprogramowania
PKG........coś tam i o te cyferki z literkami chodzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
SONY XR 75X93J oprogramowanie PKG6.3790.0473EUA takie oprogramowanie jest wgrane w TV, nie robiłem aktualizacji, nie mam żadnych zakłóceń w odbiorze.
Jak na razie przez moduł CAM CI+ odbieram UPC + kanały kodowane np: HBO, Polsat Premium ( karta CI+ bez opisu 4K, ale działa z 4K - odbiera kanały 4K)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
umnie sony xr55x90j oprogromawanie PKG6.3640.0455EUA ,oczywiscie aktualizacje wyłaczone oczywiscie praca na module CI + bez problemowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To skoro ze starszym oprogramowaniem nie ma problemów z modułem CAM to nie rozumiem dlaczego Sony nie wróci do tego starszego oprogramowania właśnie chociażby do czasu rozwiązania problemu, a tak każą czekać nie wiadomo do kiedy a ludzie się tylko wkurzają że wydali dużo pieniędzy na coś co nie działa. Szkoda że jak u mnie wymieniali płytę nie poprosiłem serwisanta aby nie aktualizował oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ma ktoś może starszą wersję oprogramowania na pendrive?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
starszej chyba nie wgrasz do tv
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Już gdzieś były wątki na temat powrotu do starszej wersji i ponoć nie ma takiej możliwości, bo ja byłem zainteresowany powrotem do starszej wersji, miałem i nadal mam wszystkie wersje jakie wyszły od momentu kupna na kompie, tylko że akurat do xh9096 i nie znalazłem informacji na wielu forach. U mnie akurat serwisant wymienił płytę, wprowadził dane do TV i resztę zostawił do mojej dyspozycji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
gdzieś tu czytałem że jest jakaś możliwość wgrania starszego softu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
starszej wersji nie da się w grać, ale dla programisty który tworzył oprogramowanie czyli firmy SONY to żaden problem, wystarczy nadać starszej wersji oprogramowania nowy opis - nową datę pliku aby mógł TV wgrać ten plik, ale widać że SONY ma to gdzieś i olewa problem.