anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nie działa połączenie A35 z Laptopem przez HDMI

primoperfetto
Początkujący

Nie działa połączenie A35 z Laptopem przez HDMI

Witam,
Ma problem z podłączeniem aparatu A35 z laptopem za pośrednictwem oryginalnego kabla HDMI Sony. Laptop w ogóle nie wykrywa podłączonego urządzenia, czy to kwestia ustawienia laptopa, sterowników, włączenia jakiejś funkcji w aparacie? Chcę widzieć zdjęcia w czasie rzeczywistym na laptopie, czy potrzebuję do tego jeszcze jakiś program? Proszę o pomoc: primoperfetto@wp.pl

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
bart_m26
Użytkownik

Ale notebook ma chyba wyjście HDMI czyli dokładnie to samo co ma Alfa, czyli to działać nie może...jak masz podłącz do TV HD

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
primoperfetto
Początkujący

Ha,ha - ma, a podłączając do TV - działa (ale wyłącznie podgląd zdjęć)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Chciałbym zauważyć, że w komputerze znajduje się wyjście, a nie wejście HDMI.

Chcę widzieć zdjęcia w czasie rzeczywistym na laptopie, czy potrzebuję do tego jeszcze jakiś program?

W przypadku Twojego modelu aparatu niestety nie ma takiej opcji.

Pozdrawiam,

primoperfetto
Początkujący

I nic nie można zrobić, jakoś inaczej podłączyć?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

primoperfetto napisał(a):

Gdyby się dało, już uzyskałbyś odpowiedź.

Niestety NIE DA SIĘ.

Gucio50
Początkujący

Lajam napisał(a):

Gdyby się dało, już uzyskałbyś odpowiedź.

Niestety NIE DA SIĘ.

Moje aparaty a miałem A55 i teraz A77 "pompowały" zdjecia i filmy do mojego laptopa przez kabel USB. :c25
Spróbuj, pewnie się da, zwłaszcza jak zamontujesz/zainstalujesz w laptopie PictureMotionBrowser - PMB, po to on własnie jest.
Powodzenia. :c4

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Gucio, czytałeś pierwszy post?

Chcę widzieć zdjęcia w czasie rzeczywistym na laptopie, czy potrzebuję do tego jeszcze jakiś program?

Tego w a35 się nie da zrobić :c20

Gucio50
Początkujący

kuraq napisał(a):

Gucio, czytałeś pierwszy post?

Tego w a35 się nie da zrobić :c20

Czytałem pierwszy post. Za pomocą kabla HDMI nie przeczytasz nic do laptopa, bo on ten Twój,ma tylko tryb OUT. Są gniazda HDMI wejsciowe i wyjsciowe ale najwyraźniej Twój laptop takiego nie ma. :c22 :c22 :c22

Kabel USB pozwoli Ci zaimportować zdjecia i filmy do laptopa a PMB je ładnie umie odtwarzać.
Sądziłem że tego chciałeś. Jeżeli nie, to nie zrozumiałem Twoich oczekiwań, wybacz że zawracałem Ci głowę. :c37 :c37 :c37

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Gucio50 napisał(a):

Sądziłem że tego chciałeś. Jeżeli nie, to nie zrozumiałem Twoich oczekiwań, wybacz że zawracałem Ci głowę. :c37 :c37 :c37

Według mnie nie zrozumiałeś bo primoperfetto pyta o funkcjonalność jaka dostępna jest dla np. A700/850/900 czyli możliwość podłączenia aparatu do komputera i jednoczesne fotografowanie (w tym wypadku kartą pamięci staje się twardy dysk, a wyświetlaczem monitor komputera). Dodatkowo, z poziomu komputera możesz zmieniać wartości ekspozycji i wyzwalać migawkę. Taką możliwość zapewnia program Remote Camera Control.

Niestety jak pisałem :c56 35 nie obsługuje tego oprogramowania i nie zanosi się na to by sytuacja uległa zmianie.