Podziel się wrażeniami!
Witam...
Troszkę moich wypocin zamieszczę w galeryjce i postaram się uzupełniać o kolejne zdjątka
Mam tylko prośbę abyście komentowali zdjęcia i wyrażali swoje zdanie na ich temat. Każda uwaga dla mnie będzie cenna gdyż pozwoli na rozwijanie się moich zdolności
Buziaki i miłego oglądania
hahahaha wiesz co to ja jestem dziwny model mnie wystarczy 580
To teraz troche z plenerku ktory wlasnie sie zakonczyl jedna opinie juz znam wiec ciekawa jestem co dalej..
cdn
Selekcję bym prosił większą. Troszkę się rozpędziłaś.
12 mi się podoba szkoda że coś częściowo zasłoniło gwiazdkę z pierwszego planu
aniołków nie lubie więc komentować nie będę a co do reszty ozdób żyrandolowych to 11 fajnie wyszło
a580 też fajna jest
cdn niektóre są w róznych wersjach kolorystycznych bo tak naprawde dopiero z tym eksperymentuje i szczerze licze na wasze porady
przepraszam Layam poprawię sie i chwilowo to ostatnia wrzuta...
2-1 ok choc by mogło byc widac wiecej
5-1 fajna muszelka tylko jakos to pomaranczowe tlo zabardzo zwraca moja uwage
18 nie ostre
17 jak najbardziej ok
rzeźby jak najbardziej ok tylko szkoda że w 1/3 wypleniaja narazie twoja galerie
2-1 no jakoś można to było fajniej skadrować, i chyba balans bieli nie do końca ten?
3,4,5-1 fajne
10-1 jak dla mnie troszkę ciasno, chyba wolała bym to w oryginalnej kolorystyce
11-1 jak na ułożenie kwiatka to kadr mi nie pasuje dałą bym go raczej po prawej stronie
12-1 fajne, choć troszkę szkoda tego cienia na płatkach, mam nadzieje, że to nie cień rzuany przez obiektyw
rzeźbowe ok ale... rozmazywane w programie graficznym?
z nocnej wrzuty w sumie spodobało mi się tylko 26, szkoda tylko, że głębia taka duża
może to kwestia gustu, ale w tych ławkowych po prostu mi te bliki nie pasują, jakoś za mocno rozpraszają uwagę w moim wypadku
2-1 Nie do końca rozumiem co autorka miała na myśli
3-1 Niezłe chociaż ja bym przekręciła odrobinę aparat żeby wypustka wychodząc z narożnika szła bardziej pod kątem 45 st. Prawdopodobnie więcej pączka zmieściłoby się w kadrze.
4-1 Moim skromnym zdaniem w tym przypadku lepszy byłby albo kard szerszy nieucinający płatków albo ciaśniejszy zwracający bardziej uwagę pręcik. Znikłyby wówczas uszkodzone płatki.
5-1 Sympatyczny ślimaczek
10-1 Kadr i kompozycja według mnie bardzo dobre, ale sepia niezbyt mi tu pasuje.
11-1 Podobnie jak z albo szerzej albo węziej
12-1 Tu już lepiej jeśli chodzi o przycięcie tylko środek według mnie umieściłaś deczko zbyt centralnie
17-1
18-1 Bardzo ładny kadr Nieostrość zamierzona?
Mój komentarz do pozostałych znasz, więc nie będę się powtarzać.
Pamiętaj Aniu, że w fotografii wiele zależy od gustu. To że coś mnie się podoba lub nie nie musi być podobnie z Tobą
Po pierwsze bardzo dziękuje za komentarze i zainteresowanie bo to dla mnie ważne, zawsze człowiek się czegoś nowego dowie... nie bede opisywac wszystkich po koleji co i jak
Jak już wcześniej wspominałam niestety niektóre zdjęcia musze rozmyć jeżeli samo zdjęcie mi się podoba z racji nie domagania aparatu. W tym przypadku zdecydowałam sie za zamierzone nieostrosci ze względu że aniołki wtedy wyglądają tak nieziemsko zdziebko.. Ale tak jak Vena powiedziała to kwestia gustu co komu i jak, a dla mnie właśnie aniołki tak...
Ps. Co do ilości zdjęć i że same anioły to spokojnie dajcie mi troszke czasu bo galeria dopiero ma dzień a ja krucho z czasem, jednak postaram się powstawiać troszkę zdjęć z czasów kiedy to stawiałam pierwsze kroki w tej dziedzinie...
buziaki dla wszystkich
Czekamy w takim razie na ciąg dalszy