Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie składając Wam najserdeczniejsze życzenia noworoczne... Od niedawna zacząłem bawić się fotografią,amatorsko gdyż jestem w tym trochę zielony, ale każdy jakoś zaczynał. Chciałbym oddać pod waszą ocenę kilka fotek z nadzieją ze wytkniecie mi moje błędy, doradzicie co poprawić no i może znajdzie się coś na plus. Ja osobiście jestem zadowolony z efektu jaki uzyskałem.
Dzięki i pozdrawiam oraz czekam na opinie....
Balans bieli nie bardzo...
acinloop napisał(a):
Balans bieli nie bardzo...
Witam, pozwolę sobie wstawić kolejną paczkę fotek do oceny. Wasze komentarze są dla mnie amatora bardzo istotne... dzięki i pozdrawiam.
13 i 17 to to samo. Pomyłka?
Dokładnie Tadeuszu jakis chochlik sie wdał,jak najbardzie te same zdjęcia. Przeglądając wasze galerie chyba odpuszcze sobie wstawianie zdjęć tutaj i zajme sie ksiązkami. W każdym razie bede TU zaglądał i uczył sie od Was.Myśle że jestem na dobrej drodze,tym bardziej że sprawia mi to coraz wiekszą frajde. dzieki
Książki,rzecz ważna i potrzebna, jednak, jeśli fotografowanie sprawia Ci frajdę, to nie odpuszczaj.
Z fotografowaniem tak już jest. najpierw fotografujemy "wszystko", bo to tak fajnie jest, jak można zarejestrować chwilę. (Za czasów analoga dochodziła dodatkowa frajda - w ciemni. Pewną namiastka są programy graficzne, którymi możemy nasze zdjęcia poprawić, gdyż nie każdy potrafi tak zrobić zdjęcie, by było gotowe prosto z aparatu). Potem poznajemy technikę, nabywamy wiedzy o zasadach kompozycji, zaczynamy mniej pstrykać, a więcej fotografować. Następnie podchodzimy do swoich zdjęć coraz bardziej krytycznie, zaczynamy wybierać, selekcjonować.I nie zawsze te etapy są dokładnie tak, po kolei.
Po prostu patrz, ucz się, fotografuj i wyciągaj wnioski. Wybrane - świadomie wybrane - zdjęcia pokaż w galerii. I broń boże, nie zniechęcaj się, dobrze Ci idzie
Trochę popracuj nad drugim planem, nad kompozycją i nad tym co chcesz pokazać (np. 13 - czy tego malamuta, czy kościółek i osiedle), itp.
Pozdrawiam