- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Ile aparatów?
Mam pytanie do tych, którzy zajmują się fotografią zawodowo (dokładniej ślubnych fotografów). Ile aparatów zabieracie np na uroczystość? Przyznam iż jest to bardzo odpowiedzialne zajęcie i ciekawa jestem z iloma aparatami pracujecie. Z góry dziękuję za informację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mitech napisał(a):
Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego
Mi się jedna A700 zawiesiła...miałem zapiętą Sigmę 15/2.8 z wadliwym mechanizmem przysłony (zacinał się) i....coś nie tak poszło i aparat przestał reagować na jakiekolwiek przyciski. Było to na ślubie mojego przyjaciela, na szczęście na szyi wisiała druga 700-ka z zapiętym 16-105 więc tylko przełożyłem lampę i po kłopocie
Na szczęście zawiesiła się w niezbyt ważnym momencie (tańce), a nie podczas ceremonii :smileyhappy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lajam napisał(a):
mitech napisał(a):
Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego
Mi się jedna A700 zawiesiła...miałem zapiętą Sigmę 15/2.8 z wadliwym mechanizmem przysłony (zacinał się) i....coś nie tak poszło i aparat przestał reagować na jakiekolwiek przyciski. Było to na ślubie mojego przyjaciela, na szczęście na szyi wisiała druga 700-ka z zapiętym 16-105 więc tylko przełożyłem lampę i po kłopocie![]()
Na szczęście zawiesiła się w niezbyt ważnym momencie (tańce), a nie podczas ceremonii![]()
No jak widać ,wcześniej dwa razy Canon dał ciała u Lajama Sigma kundel jeden
Znaczy się nasze aparaty są
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kris napisał(a):
minimum 2, przy czym trzeci jeśli jest szansa, to leży w aucie. Tak na wszelki wypadek.
pamiętam jak mnie przekonywałeś w gołuchowie, że jedno body i zmienianie obiektywów jest lepsze od dwóch bodych:>
ja coś nie dowierzałem:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wratislavian napisał(a):
pamiętam jak mnie przekonywałeś w gołuchowie, że jedno body i zmienianie obiektywów jest lepsze od dwóch bodych:>
a gdzie ja napisałem, że robię ciągle dwoma naraz
nadal robię na jednym body (a drugie jest w torbie) i póki jest problem z paskami i dyndającym aparatem, to tak będę robić. Są krytyczne sytuacje, że muszę wybrać :zoom i jedno body, czy stałki i dwa body - wtedy zależnie od sytuacji wybieram lepsze rozwiązanie.
Nie mniej jednak zainwestuję w specjalny pasek na drugie body - zobaczymy czy da radę z tego korzystać
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »