Podziel się wrażeniami!
06.05.2009 Bemowo
Klub Lotnika Zeppelin ul. Kaliskiego 57
start godz. 18:00
Wszystkich serdecznie zapraszam.
Mapka
Message was edited by: Lajam.
piotruso napisał(a):
Nie wiem, czy to będzie odpowiednia pora i miejsce do napisania tego co teraz napiszę.
W dniach 11-12.02.2012 jest XXVIII i XXIX Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych. Wystawa odbywać się będzie w Centrum Kongresowo-Wystawienniczym Hotel Gromada przy ul. 17 Stycznia 32. Wystawa jest od 9.30 do 18.30 w sobotę i 17.30 w niedzielę.
A jeżeli ktoś chce fotografować koty dalej to w dniach 25-26.02.2012 jest kolejna wystawa organizowana przez kogoś innego.
Polski Związek Felinologiczny
zaprasza na
XLIV i XLV Międzynarodową Wystawę Kotów Rasowych w Warszawie
25-26.02.2012 r. (2 certyfikaty)
godziny - od 10.00 do 18.00
miejsce wystawy - Hala Sportowa „KOŁO” w Warszawie, ul. Obozowa 60.
https://www.pzf.pl/pl/wystawy
Czasu do drugiej wystawy jest jeszcze dużo natomiast jeżeli chodzi o tą 11-12.02.2012 to ze względu na pracującą niedzielę pewnie wybiorę się w sobotę około 10.00.
piotruso napisał(a):
Czasu do drugiej wystawy jest jeszcze dużo natomiast jeżeli chodzi o tą 11-12.02.2012 to ze względu na pracującą niedzielę pewnie wybiorę się w sobotę około 10.00.
Śledzę od jakiegoś czasu wiele wpisów i chętnie wtrącę swoje 5 groszy.
Otóż, pomysłodawcą spotkania w Moonsferze byłem Ja.
Spotkanie odbyło się i było bardzo konstruktywne, szkoda jednak, że jednostronne. Zawsze sądziłem, że rozbieżności należy negocjować w szerokim gronie, w obecności stron zgłaszających odmienne zdania. Proponując spotkanie w lokalu, który był całkowicie neutralny dla "obu zwaśnionych ekip" zrobiłem to z pełną premedytacją licząc na pojednanie i zapewne dla wielu z Was nowe otwarcie, o którym Wszyscy myślą a Niektórzy mówią.
Jednak moja propozycja spotkała się z niezwykłą kontrą i powszechną krytyką kilku osób. Zastanawiam się czy aby nie było to celowe działanie.
Liczyłem, że nowe neutralne miejsce spotka się z akceptacją.
Był to swego rodzaju test DOBREJ WOLI.
Niestety, nie wszyscy zdali.
Nikt (ja) nikogo nie zmusza i nie oczekuje, że Moonsfera stanie się miejscem stałych spotkań, jednak aby o tym zadecydować należy się spotkać i porozmawiać.
NIEOBECNI NIE MAJĄ RACJI !!!
Jestem TU nowy i powiem Wam szczerze, że zapewne wiele osób chętnie wzięło by udział w takich spotkaniach, jednak czytając niektóre wpisy skutecznie się zniechęcają.
W jednym ze swoich postów kris napisał, że brak grupie warszawskiej lidera i miał świętą rację.
LIDER - to osoba, która jednoczy, organizuje i przewodzi grupie, posiada charyzmę.
Lider to osoba, która nie chowa głowy w piasek w przypadku drobnych niepowodzeń i stara się jednoczyć a nie dzielić.
Kto według Was nadaje się do tej roli ??
Krzysztof1966 napisał(a):
:c37
Śledzę od jakiegoś czasu wiele wpisów i chętnie wtrącę swoje 5 groszy.
Otóż, pomysłodawcą spotkania w Moonsferze byłem Ja.
Spotkanie odbyło się i było bardzo konstruktywne, szkoda jednak, że jednostronne. Zawsze sądziłem, że rozbieżności należy negocjować w szerokim gronie, w obecności stron zgłaszających odmienne zdania. Proponując spotkanie w lokalu, który był całkowicie neutralny dla "obu zwaśnionych ekip" zrobiłem to z pełną premedytacją licząc na pojednanie i zapewne dla wielu z Was nowe otwarcie, o którym Wszyscy myślą a Niektórzy mówią.
Jednak moja propozycja spotkała się z niezwykłą kontrą i powszechną krytyką kilku osób. Zastanawiam się czy aby nie było to celowe działanie.
Liczyłem, że nowe neutralne miejsce spotka się z akceptacją.
Był to swego rodzaju test DOBREJ WOLI.
Niestety, nie wszyscy zdali.
Nikt (ja) nikogo nie zmusza i nie oczekuje, że Moonsfera stanie się miejscem stałych spotkań, jednak aby o tym zadecydować należy się spotkać i porozmawiać.
Jestem TU nowy i powiem Wam szczerze, że zapewne wiele osób chętnie wzięło by udział w takich spotkaniach, jednak czytając niektóre wpisy skutecznie się zniechęcają.
W jednym ze swoich postów kris napisał, że brak grupie warszawskiej lidera i miał świętą rację.
LIDER - to osoba, która jednoczy, organizuje i przewodzi grupie, posiada charyzmę.
Lider to osoba, która nie chowa głowy w piasek w przypadku drobnych niepowodzeń i stara się jednoczyć a nie dzielić.
Kto według Was nadaje się do tej roli ??
I jeszcze jedno.
Jeśli kogoś nie interesują wspólne cykliczne spotkania to nie powinien się wypowiadać w tym temacie.
Kompletnie nie interesuje mnie, że piszę to w stosunku do moderatora i uważam, że taka wypowiedź jaką umieścił w swoim poście jest niegodna.
Teraz może mnie zbanować
SZFENDAK napisał(a):
również można napisać "nic o nas bez nas"
SZFENDAK napisał(a):
również można napisać "nic o nas bez nas"
Oczywiście, jednak aby do takiej sytuacji nie dopuścić należy bywać. To jest tak jak z wyborami, wygrywają Ci, którzy uczestniczą a nie Ci którzy mówią.
Dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe, trzeba tylko fizycznie uczestniczyć w meczu.
Oczywiście, jednak aby do takiej sytuacji nie dopuścić należy bywać.
Drobne wyjaśnienie,
Nie pretenduję do roli lidera a co do spalenia, to
Zazwyczaj jeśli jest jakiś konflikt to ktoś powinien wystąpić w roli spoiwa i zaproponować rozwiązanie całkowicie neutralne. Czy Ktoś z Was zrobił ruch w tym kierunku ??
Co do stówy, najłatwiej wszystko krytykować (patrz poprzednie posty) nikt nie powiedział, że koniecznie trzeba skorzystać, można było napić się herbaty za Swoje.
ROZMOWA - bezcenna