anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SŁOWNIK POJĘĆ I TERMINÓW STOSOWANYCH W FOTOGRAFII

diegoboss
Początkujący

SŁOWNIK POJĘĆ I TERMINÓW STOSOWANYCH W FOTOGRAFII

Witam to mój pierwszy post i temat, jestem całkowicie "zielony" w temacie fotografii i poszukuję słownika terminów fotograficznych w formacie tekstowym (pdf, txt lub innym) żeby można było go sobie wydrukować i studiować w wolnych chwilach, kiedy nie mam dostępu do netu, lub w plenerze podczas robienia zdjęć. Z gory dziękuję za pomoc

17 ODPOW. 17
profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

A nie latwiej wklepac to co napisales w GOOGLE ja w w 10 sekund znalazlem ponad 10 stron gdzie to jest opisane troche wysilku jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :slight_smile:

diegoboss
Początkujący

krwiopijca4 napisał(a):

A nie latwiej wklepac to co napisales w GOOGLE ja w w 10 sekund znalazlem ponad 10 stron gdzie to jest opisane troche wysilku jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :slight_smile:

Wiedziałem że tak będzie i "mądrzejsi" się wyżyją, jakbyś kolego przeczytał dokładnie mój post tobyś zobaczył że nie chodzi mi o słownik online, których jest rzeczywiście multu ale taki w formacie który mógłbym wgrać sobie do np iphona i nosić ze sobą. Jakbyś taki znalazł będę bardzo wdzięczny za chocby link.

jareklubicz.
Poszukiwacz

Szanowny kolego nikt tu sie nie wyżywa a troche pracy i wysilku nikomu nie zaszkodzilo a po drugie to wcale nie jest trudne i tak skomplikowane zeby to sobie przygotowac tak jak chciales w wersji do druku czy na Aiphona :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

krwiopijca4 napisał(a):

Szanowny kolego nikt tu sie nie wyżywa a troche pracy i wysilku nikomu nie zaszkodzilo a po drugie to wcale nie jest trudne i tak skomplikowane zeby to sobie przygotowac tak jak chciales w wersji do druku czy na Aiphona :)

niestety ale zgadzam się

forum to nie miejsce, w którym się spełnia zachcianki....
najpierw instrukcja, potem Google, a dopiero potem Forum.....
trochę więcej własnego wkładu ;)

Początkujący

kris napisał(a):

krwiopijca4 napisał(a):

niestety ale zgadzam się

forum to nie miejsce, w którym się spełnia zachcianki....
najpierw instrukcja, potem Google, a dopiero potem Forum.....
trochę więcej własnego wkładu ;)

Szanowni moi dyskutanci, jawnie oświeceni i tajnie wprowadzeni w arkana fotografii, ja w swojej skromnej dyletanckiej i nikczemnej osobie, myslałem że forum jest miejscem wymiany myśli, dyskusji itp... Ale jako idealista znowu dostałem w d..e. Apelowałem do czytelników tego forum o trochę pomocy, może nawet liczyłem na życzliwość dla nowicjusza. Ale nie, z wysokości swego geniuszu i nieomylności, wdeptaliście mnie profana i lamera w swe klawiatury i piach forum. A tak na poważnie jak ktoś się was pyta o godzinę to też go odsyłacie do teorii budowy zegara słonecznego?

zorki-----
Początkujący

diegoboss napisał(a):

A tak na poważnie jak ktoś się was pyta o godzinę to też go odsyłacie do teorii budowy zegara słonecznego?

Nietrafione porównanie, owszem w tym wypadku odsyłamy do teorii budowy zegara słonecznego, bo widzimy że masz na ręce sprawny zegarek kwarcowy, w dodatku sterowany radiem, czyli Google :smileytwisted:

diegoboss
Początkujący

zorki napisał(a):

diegoboss napisał(a):

A tak na poważnie jak ktoś się was pyta o godzinę to też go odsyłacie do teorii budowy zegara słonecznego?

Nietrafione porównanie, owszem w tym wypadku odsyłamy do teorii budowy zegara słonecznego, bo widzimy że masz na ręce sprawny zegarek kwarcowy, w dodatku sterowany radiem, czyli Google :smileytwisted:

No cóż klasyka: 3 ludzi, kilka postów, kilkanascie minut, kilkadziesiąt jak nie kilkaset słów, a krótkiej prostej odpowiedzi na zadane pytanie jak nie było tak nie ma. Prośba do moderatora o zamknięcie wątku i wielkie dzięki za pomoc "koledzy"

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

diegoboss napisał(a):

"koledzy"

kolega uszczypliwy widzę...
najlepiej na tacy wszystko dać.....

Początkujący

gdzies jest topic o dobrej liteaturze fotograficznej. niech mnie cholera jezeli to nie jest najlepszy slownik offline w formie drukowanej.

EOT