Podziel się wrażeniami!
Cześć,
Tydzień temu zakupiłem soundbar Sony HT-G700 razem z telewizorem Sony KD-65XH9005. Przez pierwszą dobę wszystko śmigało super, później niestety pojawił się jeden mały ale bardzo denerwujący problem.
Średnio raz na 2 godziny korzystania znika dźwięk, soundbar milknie na ok. 10 sekund i dźwięk wraca. Gdy znika dźwięk, na soundbarze pojawia się komunikat "LPCM", następnie po prostu "TV" i gdy dźwięk już wraca, pojawia się komunikat "Dolby Audio". Ostatnio nawet pierwszy raz zdarzyło się, że dźwięk nie wrócił i trzeba było włączyć sprzęt ponownie.
Dodam, że korzystając ze standardowych głośników wbudowanych w TV nie ma żadnych problemów.
Działania jakie podjąłem to:
* (standardowo) odłączenie z prądu i ponowne podłączenie zarówno TV jak i soundbara
* aktualizacja TV i soundbara
* zakupy nowego kabla HDMI z większą przepustowością (HDMI 2.0 przepustowość ok. 18 Gbps)
* próba podłączenia za pomocą konfiguracji kabel optyczny + HDMI / samo HDMI z eARC
Żadne z powyższych nie pomogło.
Czy ktoś z mądrzejszych ode mnie tutaj osób byłby w stanie pomóc? Stawiam największe piwo, serio, bo już brakuje mi pomysłów co może być przyczyną.
Z góry dzięki
Bartek