Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem posiadaczem Walkmana NWZ-A826, świetna sprawa. Ale, jak na złość to nigdzie w internecie nie mogę znaleść akcesoriów , do niego. Owszem na stronie sony w katalogu można sobie obejrzeć co i jak ale jakoś nie widzę nigdzie opcji "kup" Może ktoś sie orientuje jak można sie skontaktować z ich sklepem? Na cały Dolny Śląsk jest tylko jeden sklep we wrocku i jakoś nie bardzo mi po drodze jechać do niego 90km... A na E-maile to jakoś nie odpowiadają....
paradoks napisał(a):
Witam. Jestem posiadaczem Walkmana NWZ-A826, świetna sprawa. Ale, jak na złość to nigdzie w internecie nie mogę znaleść akcesoriów , do niego. Owszem na stronie sony w katalogu można sobie obejrzeć co i jak ale jakoś nie widzę nigdzie opcji "kup" Może ktoś sie orientuje jak można sie skontaktować z ich sklepem? Na cały Dolny Śląsk jest tylko jeden sklep we wrocku i jakoś nie bardzo mi po drodze jechać do niego 90km... A na E-maile to jakoś nie odpowiadają....
Wychodzi na to, że tego co ja szukam to nigdzie nie ma. A mianowicie chodzi mi o etui na mp4. Zadzwoniłem dzisiaj do Sklepu we Wrocławiu i co usłyszałem?? Że tego jeszcze nie ma w Polsce!! To teraz się pytam: W jakim celu wprowadza się na rynek sprzęt do którego nie można dostać akcesoriów? ? I teraz trzeba będzie jeszcze czekać rok nim to sprowadzą.. Jestem mocno zdegustowany tym faktem, wyłożyć 500zł za playera którego nie moge czynnie używać bo jest zbyt delikatny bez osłony i jakoś nie mam ochoty go zniszczyć w ciągu kilku dni użytkowania. To jest normalnie kpina. Na stronie internetowej Sony Wielkiej Brytanii istnieje jakoś możliwość kupna przez internet... U nas też mogło by sie to pojawić! To jest normalnie absurd. Po raz ostatni kupiłem sprzęt który ma napis Sony, nigdy więcej takiego lekceważenia klienta.
Futerały do modeli z serii „NWZ-A” znajdują się w naszej ofercie handlowej. Niestety jak już informowałem na obecną chwilę nie można nabyć produktów bezpośrednio poprzez stronę internetową http://www.sony.pl . Sony Poland realizuje zamówienia firm współpracujących. Proponuję kontakt z firmą „Protech” w Warszawie ( salon Centrum Sony ), która m.in. oferuje futerały do odtwarzaczy mp3/mp4 Sony i prowadzi sprzedaż wysyłkową. Kontakt do firmy „Protech” znajduje się na stronie:
http://www.supercena.istore.pl/
Pozdrawiam,
Radek
Dziękuje za rade ale dla mnie prostszym rozwiązaniem okazał sie kontakt z salonem we Wrocławiu. Co prawda musiałem dwa razy jechać, pierwszy raz aby wpłacić zadatek, a drugi raz aby odebrać zamówiony produkt. Szkoda tylko ze przez to wzrosły koszt etui, bo samo etui kosztowało 70 zł a doliczając do tego przejazdy wyniosło mnie to 120zł. Czyli masz koszt przejazdów wyniósł 50zł... A przeglądając stronę sklepu do której podał mi pan link nie znalazłem tego produktu, wiec bardzo możliwe jest to, że w tamtym sklepie też zażyczyli by sobie zadatku a do Warszawy to już bym na pewno nie pojechał...
Szkoda tylko, że Sony nie bierze na poważnie swoich klientów i nie chce wprowadzić sprzedaży wysyłkowej przez swoją stronę katalogową, nad czym bardzo ubolewam jaki i wielu innych użytkowników. Pomogło by to i zwiększyło zaufanie, bo właśnie przez takie sytuacje ludzie tracą zaufanie do firmy. Może kiedyś coś sie zmieni na lepsze.
Pozdrawiam Pana serdecznie i dziękuje za pomoc.