Podziel się wrażeniami!
Witam,
jakiś czas temu zakupiłem ten odtwarzacz w polskim sklepie i zastanawia mnie, dlaczego nie posiada polskiego menu? Do tego obsługa jest wręcz tragiczna. Po takiej firmie jak Sony, tego się nie spodziewałem. Jak widać, to już nie ta sama firma co kiedyś.
Pozdrawiam
yorkfield25
A mnie zastanawia, jak kupiłeś sprzęt, nie wiedząc co zawiera? Żeby sobie potem pomarudzić i ponarzekać, jaki to świat jest zły, a Sony najwredniejsze?
A to, że kupiłeś w polskim sklepie o niczym nie świadczy. Może tam mają towar z przemytu z Tajlandii? I tanio przy tym? A może ten model nie jest na nasz rynek? A może...
Ech, zapomniałem, że chciałeś sobie tylko ponarzekać...
Nie wiem czy wiesz, ale mieszkam w Polsce, kupiłem w polskim sklepie, z polską gwarancją Sony Poland, z polską instrukcją, a mimo to polskiego menu nie posiada. Byłbym niepoważny, gdybym narzekał na Panasonica, że w Sony nie ma polskiego języka. Niestety, ale taka firma powinna zadbać o to, aby wszystko było jak należy, zważywszy, że cena była dość wysoka. Następnym razem dobrze się zastanowie, czy warto wydawać większą kwotę na sprzęt, który jak widać nie jest tego wart. Polski język jest nawet w chińskich Mantach za znacznie mniejsze pieniądze. Do tego ta "prostota" obsługi...
Jeśli tego nie pojmujesz, ubolewam.
Pozdrawiam
yorkfield25
Rozumiem Twoje rozżalenie. Niestety nie każdy sprzęt posiada menu w języku polskim. Również nie do każdego modelu powstaje dodatkowe oprogramowanie. Z informacji, które otrzymałem wynika, że dla odtwarzaczy DVP-NS718H / DVP-NS728H nie zostało stworzone oprogramowanie wprowadzające taką zmianę.
Posiadam NS728H i nie robię problemu z braku menu po polsku,bo to żaden problem.Użytkuję go ponad rok i jestem bardzo zadowolony z jego wysokiej jakości.Też kupiony w Polsce w RtvEuroAgd.