Podziel się wrażeniami!
Jak w temacie czy ktoś posiada już telewizor Sony Bravia XR a konkretnie model X90J bądź X94J i jest w stanie podzielić się opinią i wrażeniami.
Jako, że to nowość to pewnie mało jest jeszcze opinii. Mogę polecić przejść się do marketu, bo wiele sklepów ma jeszcze zeszłoroczny model xh90, można porównać i zobaczyć jaki jest progres w X90j
Od paru dni mam X90J w wersji 65''. Niestety nie mam porównania z innymi modelami Sony, bo dotychczas eksploatowałem 13-letniego Samsunga. Telewizor spełnia moje oczekiwania, a cena z rabatami w Media Expert przyjazna (5.004,- zł brutto). Bravia Core jeszcze nie sprawdzałem. Jeżeli masz jakieś pytania, to spróbuję odpowiedzieć.
Na filmiku YT jest porównanie z Samsungiem i w niektórych aspektach (np. czerń) wypada lepiej. Ja natomiast próbowałem się dowiedzieć np. w SONY CENTER jaka jest różnica między modelami X90J a X94J i odpowiedź padła ha ,ha żadna a cena o 200zł wyższa!?
94 ma mikrofon jeszcze tv ze nie trzeba typowo do pilota mówić i jeszcze jakaś technologie kolorów
Actually the difference is just the sand design.
https://www.displayspecifications.com/en/news/03e1551
Mam model xr65x90j, po przesiadce ze starego samsunga jeśli chodzi o obraz to przepaść. Kablowa tv vectra problem z modułem ci+ obraz klatkuje na samsungu jest ok,problem z dzwiekiem ,nie dekoduje u mnie dd+ na innych urzadzeniach jest ok ale to jeszcze muszę na 100% sprawdzić
x94 napewno nie warto bo wbudowany mikrofon i tak w polsce póki co nie zadziała. czy x90j warto to już tylko twoja decyzja przejdź się i zobacz.
Tak posiadam tv Sony xr 90j mogę odpowiedzieć na pytania.
Ja mam XR65X94J ale czym różni się od x 90 j to nie bardzo wiem mój egzemplarz posiada wbudowany mikrofon w tv ale i tak nie działa u nas w kraju posiada funkcja kalibracji Netflix dodatkowo można ustawiać ręcznie kolory obrazu oprócz standardowych posiada dwa dodatkowe głośniki po bokach wydaje mi się że między tymi dwoma modelami nie ma aż tak dużej różnicy oprócz w cenie