- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Jestem nowy tutaj- nie bede sie rozwijal ze mam kilka sprzetow sony.
Rozchodzi mi sie o TV ktory kupiłem kilka dni temu a mianowicie model KD 55X8509C
męczę sie z wyszykaniem stacji na Tv, kupilem antene domowa- w sumie mialem dwa rodzaje- z wzmacniaczem i bez- obie nic nie znalazly- nawet wystawiajac antene na balkon- mieszkam na 5 pietrze-
i tutaj pytanie- czy trzeba cos przełaczyc zeby wyszukac stacji naziemnych- podpinajac antene.
CZy poprostu antena pokojowa jest za słaba jak na moje warunki ??- w sklepie koles oferowa tez taka kierunkowa bardzo polecał.
i drugie pytanie:
posiadam talerz na balkonie- kiedys mialem n-ke- kabel mam wpószczony do mieszkania- czy cos moge z tam talerzem zdziałac - oczywiscie nie mowie tutaj o n-ce czy polsacie- poniewaz często mnie nie ma a i nie chce zawierac umów- korzystam z kodi na androidzie- bardzo fajnie wszystko gra- jestem zadowolony.
Slyszalem o jakis kanałąch testowych w 4K - czy sa takie- i jak je moge uchwycic- by cieszyc sie w pelni moim telewizorem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Problem anteny został rozwiazany- kupiłem kierunkowa i wszystko hula ja powinno!
Dziękuję Dziękuję odpowiedzi
No i problemem bylo szukanie stacji na analogu- a powienienem na cyfrowym
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mieszkam podbnie i podobne mam podejście do umów. Wystawiłem za okno antenę pokojową, a obraz mam zyleta. Gdzie szukasz w jakim menu ustawień wyszukiwania sygnału tv? Szukaj cyfrowa naziemna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam tylko tv satelitar oraz tv naziemna- chyba chyba s gdzie ukryte ustawienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pierwsze kroki to tv cyfrowa,następnie cyfrowa naziemna i szukać automatem. Rozumiem że w tym punkcie (kierunku nadajnika) była wcześniej sygnał cyfrowy? Jak nie jesteś pewien gdzie znajduje się w Twojej okolicy nadajnik to w internecie są mapki z nadajnikami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ta była satelita satelita dale wisi nq balkonie- mam dwie opcj cyfrowe wejście oraz wejście tv naziemnej- (czy włączając od razu tv naziemna mam sygnał cyfrowy?)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kiedys był sygnał analogowy tv(też masz takie ustawienia),obecnie tv nadaje tylko sygnał cyfrowy naziemny. Antena musi być po stronie budynku gdzie znajduje się nadajnik. W blokowisku można liczyć jeszcze na rykoszety sygnału, ale wiadomo gorsza zmienna jakość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podstawy jakie musisz znać zanim zaczniesz kręcić tv to.... Gdzie jest nadajnik,jaka odległość,domek wolno stojący czy w lesie lub blokowisko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Tak jak wspomniał matrbis najlepiej podaj mniej więcej swoją lokalizację. Sprawdzimy jaki nadajnik masz najbliżej i będziemy wiedzieli na jakich częstotliwościach są Mux-y. Ustawimy TV ecznie na np. Mux1 i zobaczymy czy jest sygnał.
Co do satelity powinna działać pod warunkiem, że masz sprawny konwerter oraz ustawiony talerz np. na HotBird.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam do Ciebie prośbę niezwiązaną z Twoim tematem, mam taki sam TV kupiony kilka dni temu i jedna rzecz mnie męczy:
Założyłem wątek dot. tego ale pisząc w skrócie:
Możesz sprawdzić czy w tylnej obudowie tego modelu miałeś 4 śruby montażowe do uchwytu ściennego (takie zaślepiające bo producenci uchwytów i tak dają swoje śruby. Wg instrukcji te śruby tam są i trzeba je wykręcić przed montażem uchwytu)? U mnie są puste otwory, i oczywiście w niczym to nie przeszkadza...oprócz tego że TV mógł wisieć na ekspozyjci sklepowej a po zdjęciu go ktoś tych śrub zapomniał wkręcić zdejmując uchwyt...a ja kupiłem w pełnej cenie jako NOWY.
Z góry dziękuję za odpowiedź
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »