Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam od kilku dni problem z aplik. YouTube i Netflixem. Problem polega na tym, że YouTube się włącza, wybieram filmik, włącza się na sekundę i zatrzymuje sie obraz. I tak się zawiesza.
You tub też tak samo startuje kiedy przesyłam sygnał z telefonu.
Podobnie mam na Netflixie. Włączam film, dźwięk działa w tle, ładuje i ładuje i obrazu filmu nie pokazuje. Dodam, że YouTube przez przeglądarkę na telewizorze działa normalnie.
Zaktualizowana najnowsza wersja oprogramowania i robiony reset do ustawień fabrycznych.
Sieć masz podpieta do TV po WiFi czy kablem LAN?
A jakie ma znaczenie czy to Wi Fi czy LAN ? Ja mam podpięte dwa tv po LAN i jeden po Wi Fi i nie ma żadnych problemów z odtwarzaniem filmów. Być może trzeba wyczyścić pamięć podręczną aplikacji lub je przeinstalować.
Spróbuj.
Internet WiFi z rutera. Próbowałem inne źródło czyli telefon jako ruter z danych komórkowych i te same objawy. Odinstalowane aktualizacje YouTube. Wyczyszczona pamięć. Całkowicie nie odinstalujesz YouTube bo jest razem z oprogramowaniem telewizora, można tylko odinstalować aktualizacje. Te dwie aplikacje z którymi jest problem to Netflix i YouTube, a to aplikacje które są z automatu w oprogramowaniu tv. Kiedy włączam YouTuba na telefonie i chcę wysłać obraz na telewizor to są te same objawy zatrzymania obrazu.
Dla zobrazowania tak to wygląda niby jest OK
Kiedy włączę jakikolwiek filmik to załącza się reklama na sekundę (obraz i dzwięk) i stopuje. I po 5-10 sekundach znowu sekundę leci wideo i dalej stop.