Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Ja miałem trzeci raz wymienianą płytę w kwietniu tego roku. Nie mam od tego czasu żadnych problemów. Zrobiłem teraz aktualizację i nadal jest ok.
Niestety u mnie też pojawił się problem pikselozy, a po ostatnich aktualizacjach na większości kanałów jest wręcz czarny obraz. TV ma już ponad trzy lata (zakup w maju 2021 r.). Czy ktokolwiek zgłaszał ten problem do serwisu Sony po upływie okresu rękojmi i/lub gwarancji na TV? Jeśli tak, jaki był koszt wizyty serwisu i wymiany płyty głównej? Z góry dzięki za odpowiedź. Nie wiem, czy opłaca się to zgłaszać czy nie lepiej po prostu wymienić moduł na dekoder u operatora.
@michal007 napisał(a):Niestety u mnie też pojawił się problem pikselozy, a po ostatnich aktualizacjach na większości kanałów jest wręcz czarny obraz. TV ma już ponad trzy lata (zakup w maju 2021 r.). Czy ktokolwiek zgłaszał ten problem do serwisu Sony po upływie okresu rękojmi i/lub gwarancji na TV? Jeśli tak, jaki był koszt wizyty serwisu i wymiany płyty głównej? Z góry dzięki za odpowiedź. Nie wiem, czy opłaca się to zgłaszać czy nie lepiej po prostu wymienić moduł na dekoder u operatora.
@michal007 napisał(a):Niestety u mnie też pojawił się problem pikselozy, a po ostatnich aktualizacjach na większości kanałów jest wręcz czarny obraz. TV ma już ponad trzy lata (zakup w maju 2021 r.). Czy ktokolwiek zgłaszał ten problem do serwisu Sony po upływie okresu rękojmi i/lub gwarancji na TV? Jeśli tak, jaki był koszt wizyty serwisu i wymiany płyty głównej? Z góry dzięki za odpowiedź. Nie wiem, czy opłaca się to zgłaszać czy nie lepiej po prostu wymienić moduł na dekoder u operatora.
Po gwarancji koszt wymiany płyty głównej w autoryzowanym serwisie 1500-2000 zł, raczej mało opłacalne.