anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77 osłona na LCD

Gucio50
Początkujący

A77 osłona na LCD

Na Allegro jest aukcja osłony dedykowanej do A77, na zdjeciach są wioczne 2 osłony.
- duza na ekranik LCD
- mała na LCD na górze body.

Sprzedawca wysłał mi jednak osłonę oznaczoną a500/a550 i upiera się że jest taka sama.

Nie ma racji, brak tej mniejszej a ta od 5-setek zakrywa np wskaźnik ostrzenia na ekranie LCD, na dole.

Wg mojej opinii, nie nadaje sie.
Przestrzegam kolegów przed zakupem jej do A77.
Jest wykonana bardzo solidnie i naprawdę dobra i tania.
Tyle ze za mała.
Uwiera jak ciasne buty. :nauseated_face:

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Zgłoś niezgodność z opisem i powinno być załatwione, chyba, że się mylę ;)

Gucio50
Początkujący

kuraq napisał(a):

Zgłoś niezgodność z opisem i powinno być załatwione, chyba, że się mylę ;)

Mam dwie, przedstawione, przez sprzedajaceo opcje:
1. odesłać za zwrotem tych marnych 2 dych,
2. Poczekać jak dostanie naprawdę dedykowany do A77 i wtedy przyśle.

Nie chce mi sie latać na pocztę 2 razy, raz z przesyłka niechcianą a drugi raz po odbiór przelewu 20-stu paru zł.

Moja poczta nie nosi piniedzy, paczek ani żadnych listów poza zwykłymi.
Wrzuca do skrzynki awizo, w zwiazku z niezastaniem ... ...

Nawet jak stałem obok furtki ze skrzynką, pani wrzuciła "awizo w zwiazku" i poradziła mi abym sobie zrobił całus w dupę, to cytat.
Kierowniczka poczt, zachichotała, zapytała czy mam świadków że byłem i słyszałem to co słyszałem.

W sumie cieszę się że mi nie wtłukli za oszczerstwo pracusiów-pocztowów. :c22 :c22 :c22

oldguest
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Na Allegro jest aukcja osłony dedykowanej do A77, na zdjeciach są wioczne 2 osłony.
- duza na ekranik LCD
- mała na LCD na górze body.

Sprzedawca wysłał mi jednak osłonę oznaczoną a500/a550 i upiera się że jest taka sama.

Nie ma racji, brak tej mniejszej a ta od 5-setek zakrywa np wskaźnik ostrzenia na ekranie LCD, na dole.

Wg mojej opinii, nie nadaje sie.
Przestrzegam kolegów przed zakupem jej do A77.
Jest wykonana bardzo solidnie i naprawdę dobra i tania.
Tyle ze za mała.
Uwiera jak ciasne buty. :nauseated_face:

Ja zadałem pytanie chyba temu samemu sprzedającemu, bo do a77 była jedna w ofercie. Odpowiedział, że dotyczy tylko osłony na na duży ekran i że pasuje. Natomiast zadałem jeszcze jedno pytanie, czy jak ją założę, to czy będę mógł obrócić ekran o 180 stopni i schować go w korpusie - odpowiedź była krótka, że nie ma takiej możliwości - z założoną osłoną ekran obrócony o 180 się nie zamknie.
Wczoraj na Allegro znalazłem nową aukcję - folia na oba wyświetlacze. Ale jeszcze chyba poczekam z zamówieniem.
pzd
Antek

Gucio50
Początkujący

antonib napisał(a):

Ale jeszcze chyba poczekam z zamówieniem.
pzd
Antek

Poczekać warto, oryginalna osłona LCD do A77 w łódzkim FotoABC kosztuje 80 zł z kawałkiem.
Mozna zamykać itd itp

oldguest
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

antonib napisał(a):

Ale jeszcze chyba poczekam z zamówieniem.
pzd
Antek

Poczekać warto, oryginalna osłona LCD do A77 w łódzkim FotoABC kosztuje 80 zł z kawałkiem.
Mozna zamykać itd itp

I tak chyba zrobię, zamykanie LCD w obudowie się przydaje.
pzd
a

Gucio50
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Mozna zamykać itd itp

Właśnie dzwoniłem, ekranik z ich osłonką też się nie domyka do końca :c5 :c9 :c9 :c9 :c9

W sklepach Sony-Cetre jeszcze jej nie mieli. :c34

armalite
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Mozna zamykać itd itp

Właśnie dzwoniłem, ekranik z ich osłonką też się nie domyka do końca :c5 :c9 :c9 :c9 :c9

W sklepach Sony-Cetre jeszcze jej nie mieli. :c34

Jak się nie domyka przekręcony to trzeba to olać i nie przekręcać. Te osłony (sam mam GGS) robią z hartowanego szkła, to się nie rysuje. Jak pęknie to pęknie, kupi się nowe, ale rys nie ma, więc cała idea odwracania ekranu (w celach ochronnych) nie ma sensu.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Przepraszam bardzo, ale ja ma szybkę nioryginalną GGS na ekranie LCD i jakoś potrafi mi się odwrócić i schować ;)
Więc nie rozumiem po co kupować oryginał, który jest droższy :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Mi.chel
Użytkownik

Starosta napisał(a):

Przepraszam bardzo, ale ja ma szybkę nioryginalną GGS na ekranie LCD i jakoś potrafi mi się odwrócić i schować ;)
Więc nie rozumiem po co kupować oryginał, który jest droższy :question:

Podobno oryginalne osłony lepiej redukują odbicia (wyczytałem na KKM, dotyczyło osłony do NEX-7, ale to pewnie bez różnicy).

Michał Koziara