anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77 Pytanie

lanmar
Początkujący

A77 Pytanie

Jaka funkcja odpowiada w a77 za możliwość robienia automatycznie zdjęć co jakiś czas . Ustawiam a77na statywie, ustawiam czas nasypujących po sobie zdjęć i idę na spacer. Czy jest to samo możliwe z z filmowaniem ?

Pozdrawiam

7 ODPOW. 7
oldguest
Początkujący

Ja dość dokładnie grzebałem w menu mojej a77 i na taką funkcję nie wpadłem.
Czy jesteś pewny, że to jest możliwe ?
pzd
Antek

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

lanmar napisał(a):

Jaka funkcja odpowiada w a77 za możliwość robienia automatycznie zdjęć co jakiś czas . Ustawiam a77na statywie, ustawiam czas nasypujących po sobie zdjęć i idę na spacer. Czy jest to samo możliwe z z filmowaniem ?

Pozdrawiam

Chodzi Ci zapewne o funkcje z zastosowaniem interwałometru. Nie spotkałem się aby jakaś lustrzanka miała taką funkcję wbudowaną. Tego typu funkcje są realizowane poprzez pilota (czy to na podczerwień czy też na kablu). Nie wiem, czy w pilocie na podczerwień do A77 jest taka funkcja natomiast aparat posiada typowe gniazdo wężyka spustowego (pilota kablowego). Wiem, że firmy niezależne produkują wężyki/piloty z funkcją interwałometru. Podłączasz taki sterownik do gniazda zdalnego sterowania, na pilocie ustawiasz czas odstępu pomiędzy kolejnymi wyzwoleniami migawki i wyjeżdżasz na wakacje. Aparat będzie pracował do momentu, aż mu bateria nie siądzie. Czy można tak sterować video - nie wiem.
Przykład 1, przykład 2

lanmar
Początkujący

Dziękuję za konkretna i fachową odpowiedź.
Nie znalazłem takiej funkcji w a77 , może po prostu nie ma, a wydaje się to dość prostą funkcja. Ciekaw czy firmowy pilot do a77 też będzie miał coś takiego :) może Ktoś wie ? może Ktoś ma i używa ?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Firmowy pilot nie posiada interwałometru.

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

piotruso napisał(a):

Nie spotkałem się aby jakaś lustrzanka miała taką funkcję wbudowaną.

Miała.
Konica-Minolta Dynax 7D :c20

(nie wiem, jak z innych "stajni")

------------------------------
fotoamator
armalite
Początkujący

piotruso napisał(a):

Chodzi Ci zapewne o funkcje z zastosowaniem interwałometru. Nie spotkałem się aby jakaś lustrzanka miała taką funkcję wbudowaną.

D7000 ma wbudowany

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

armalite napisał(a):

D7000 ma wbudowany

Tadeusz napisał(a):

Miała.
Konica-Minolta Dynax 7D :c20

No i dziękuję kolegom :smileythumbsup:
Człowiek całe życie się uczy, trzeba wpisać te informacje do pamięci.