- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Karta pamięci do A700?
Witam! W instrukcji do aparatu podano max pojemność karty 8GB niezależnie czy jest to CF, czy MS. Czy ktoś z Was wkładał karty o większej pojemności. Czy zadziałają np. 16-tki? Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale zamierzam dokupić większą kartę stąd pytanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli tak jest w instrukcji, to może lepiej nie ryzykować. Zresztą, nie lepiej mieć kilka mniejszych kart, zamiast jednej dużej? W razie awarii karty, lepiej stracić mniej, niż więcej...
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jestem tego samego zdania, że lepiej kilka mniejszych niż jedna duża karta. Myślałem, że może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie. Dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A jak wygląda maksymalna pojemność kart w modelach A 450, 500 i wyżej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A jak wygląda maksymalna pojemność kart w modelach A 450, 500 i wyżej?
W instrukcji do A500/550 jest napisane, że MS Pro Duo do 16GB i SD do 32GB - działanie potwierdzone. Na własne ryzyko można zastosować większe karty, ale bez gwarancji, że będą działać. W A450 winno być podobnie, to ta sama linia.
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki jeszcze raz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj
pozwolę sobie wtrącić swoje 3grosze
Witam! W instrukcji do aparatu podano max pojemność karty 8GB niezależnie czy jest to CF, czy MS
Przepraszam, ale gdzie tak jest napisane ? Konkretnie, na której stronie
Bo jedyne co widzę, to tabelkę na 22 stronie dotyczącej przykładowej liczby zdjęć na kartach o różnych pojemnościach i czy to, ten fragment instrukcji bierzesz za "maks. pojemność kart" ?
Czy ktoś z Was wkładał karty o większej pojemności. Czy zadziałają np. 16-tki? Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale zamierzam dokupić większą kartę stąd pytanie.
Tak. Ja wkładałem 16GB. Zarówno do 850tki, 700tki, jak i poczciwej a100 :smileythumbsup:
Wszystko w porządku
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Troszkę się tą tabelą ze strony 22 zasugerowałem, ale możliwe, że wtedy gdy była tłumaczona nie było większych kart niż 8GB . Poza tym, wydaje mi się, że nic raczej by się nie zepsuło w aparacie- jedynie mógłby nie czytać karty.
Może jeszcze ktoś się wypowie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Troszkę się tą tabelą ze strony 22 zasugerowałem, ale możliwe, że wtedy gdy była tłumaczona nie było większych kart niż 8GB
no więc właśnie
się zdziwiłem, jak napisałeś, że w instrukcji jest napisane o maksymalnej liczbie GB (tym bardziej, że jak już napisałem 'tą' granicę przekroczyłem 😛 )
Poza tym, wydaje mi się, że nic raczej by się nie zepsuło w aparacie- jedynie mógłby nie czytać karty.
otóż to.
Może jeszcze ktoś się wypowie? ja tylko dodam od siebie jeszcze jedną ważną kwestię: tylko firmowe i tylko z dobrej dystrybucji. O Podróbki nie problem, a potem z nimi jest jeden wielki problem
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może jeszcze ktoś się wypowie?
Ale co więcej dodawać w temacie, który właściwie jest wyczerpany?
Zawsze lepiej 2x8 niż 1x16
I lepiej 4x8 niż 2x16 czy 1x32
Karty powinny być UDMA.
- « Poprzedni
- Następny »