Podziel się wrażeniami!
Jak wysłać zdjęcia na komputer bezprzewodowo?
Witaj,
Zamieszczam link do instrukcji obsługi aparatu. http://pdf.crse.com/manuals/4437511421.pdf
Właściwy fragment dotyczący podłączania aparatu do sieci i bezprzewodowego przeglądania lub zapisywania, znajdziesz w wersji języka polskiego od strony 46 do strony 48.
Pozdrawiam,
Message was edited by: Lajam.
Witam.
Czytałem dokładnie te strony instrukcji co podajesz i dalej to samo!
Jakieś podpowiedzi?
Paweł
Czy oprogramowanie PlayMemories jest zainstalowane?
Oczywiście. Przez kabel wszystko działa a przez WiFi nie ....
pozdr;
Paweł
A aparat widzi sieć? Możesz sie do niej zalogować?
nie mam nex'a z WiFi ale znając życie wszystko gdzieś na ustawieniach sie gryzie.
Sprawdź czy nie masz jakiegoś firewalla, ewentualnie doodaj ręcznie adres MAC aparatu do Twojej sieci.
Cześć.
Widzi sieć, wyświetlanie zdjęć bezpośrednio na telewizorze działa.
Problem dotyczy kompa, firewalla nie używam.
Niedługo będe miał nowy router bo będzie przełużał umowę z obecnym dostawcą netu i zmieniał parametry.
Sprawę czy coś się zmieni.
pozdrawiam;
Paweł
U mnie PlayMemories Home widzi NEX wyłącznie po kablu USB, wówczas pojawia się w "Aparaty i nośniki". Na WIFI aparat staje się niby normalnym dyskiem sieciowym "Storage Media" dla kompa, ale bez litery dysku i jest niewidoczny dla PlayMemories, gdy próbuję dodać ten dysk jako folder.
Edit: skonfigurowałem importowanie WI-FI w PlayMemories Home, należało podłączyć aparat przez USB i w PlayMemories zaakceptować odnaleziony aparat i możliwość importu. W Narzędzia - Ustawienia - Importowania Wi-Fi zaznaczyć "Importuj automatycznie..." W ustawieniach zapory windows trzeba było właczyć "sieci prywatne lub domenowe". W tym trybie zdjęcia nie są przeglądane wprost z aparatu ale importowane do folderu tymczasowego na HDD.
Zwykłe naciśnięcie "Importuj pliki multimedialne" (jak w przez kabel USB) nie działa. Po ustawieniach Wi-Fi przy włączonym PlayMemories trzeba w aparcie włączyć Przeglądanie - Wyślij do komputera, import nowych zdjęć do folderu tymczasowego na dysku kompa rozpoczyna się automatycznie.
Pozdrawiam
Piotr