anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HDMI

maniekx1984
Początkujący

HDMI

Witam,
mam mały problem, podłaczyłem swojego fz21m przez kabel HDMI do telewizora LCD i ucina mi graniczne cześci ekranu - pulpitu, np. nie widać całości paska startu windowsa, sprawdzałem ustawienia i nie wiem co z tym zrobić, możecie pomóc?

4 ODPOW. 4
MarciniaK
Początkujący

Witaj,

Musisz ustawić sobie proporcje ekranu w swoim telewizorze.
U mnie w LCD sharpa można to zrobić za pomocą pilota, u Ciebie zapewne też - poszukaj w instrukcji.

profile.country.pl_PL.title
piwzite
Początkujący

Witam,
mam mały problem, podłaczyłem swojego fz21m przez kabel HDMI do telewizora LCD i ucina mi graniczne cześci ekranu - pulpitu, np. nie widać całości paska startu windowsa, sprawdzałem ustawienia i nie wiem co z tym zrobić, możecie pomóc?

Też mam problem z ustwieniem prawidłowego rozmiaru ekranu na LCD Panasonic 32LX600 dla notbooka FZ21M. Obcina mi prawie szerokość paska dolnego windowsa symetrycznie z każdego boku. Ustawianie proporcji w opcjach TV nic nie pomaga. Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Jaki masz TV? Mżna pisac do mnie na gg:444106 lub skype: elpiv27

pozdrawiam

piogrski1
Poszukiwacz

Na swoim telewizorze LCD ustawiem format ekranu "Bez overscanu" i widze dokladnie to co na ekranie notebook'a.

Mam natomiast inny problem. Gdy próbuje odtworzyc film z plyty Blue-Ray poprzez naped z Vaio - FZ21M i przesylam sygnal do telewizora LCD poprzez wyjscie HDMI, odtwarzanie zostaje po sekundzie przerywane i pojawia sie komunikat "to srodowisko nie obsluguje odtwarzania zawartosci chronionej". Odtwarzanie na ekranie notebooka odbywa sie bez przeszkód. W obu sytuacjach korzystam ze standardowego software: InterVideo WinDVD BD for VAIO.
Czy ktos ma na to sprawdzona recepte?

profile.country.pl_PL.title
piwzite
Początkujący

Na swoim telewizorze LCD ustawiem format ekranu "Bez overscanu" i  widze dokladnie to co na ekranie notebook'a.

Mam natomiast inny problem. Gdy próbuje odtworzyc film z plyty Blue-Ray poprzez naped z Vaio - FZ21M i przesylam sygnal do telewizora LCD poprzez wyjscie HDMI, odtwarzanie zostaje po sekundzie przerywane i pojawia sie komunikat "to srodowisko nie obsluguje odtwarzania zawartosci chronionej". Odtwarzanie na ekranie notebooka odbywa sie bez przeszkód. W obu sytuacjach korzystam ze standardowego software: InterVideo WinDVD BD for VAIO.
Czy ktos ma na to sprawdzona recepte?

Ja sprawdzałem dla każdego ustawinia ASPECT w TV i dla żadnego nie było dobrze. Rozumiem że jak ustaiwe na TV auto albo 16:9 to powno byc ok? Jakie masz ustawienia rozdzielczości, odswierzania i skalowania w notebooku? Jeżeli możesz to podaj wszystkie nastawy w notebooku które mogą wpływac na to że mam rozszerzony obraz.
Dzięki