Podziel się wrażeniami!
Kupiłem dziś laptop Sony VAIO VPC-CA3S1E/R. Jest piękny, ale nie działa w nim program Vaio Care. Po jego odpaleniu wyskakuje błąd: "Program VaioShelld przestał działać" i wiesza się Vaio Care. Czy tak powinien działać nowy laptop z firmowym oprogramowaniem? Proszę o szybką pomoc.
Kupiłem laptopa dwa dni temu i występuje u mnie dokładnie ten sam problem. Mógłby ktokolwiek coś poradzić?
Witam ! Kupiłem laptopa tydzień temu i występuje u mnie również ten sam problem z vaio care. Po uruchomieniu programu pojawia się informacja że . Program VAIOShell przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi cię jeśli istnieje dostępne rozwiązanie.I na tym koniec ! zawiecha!!! Czy jest ktoś kto pomoże ? gdzie interweniować! pomocy?! proszę?
Message was edited by: Piotras123
Message was edited by: Piotras123
Zgłosiłem sprawę do firmy Sony. W odpowiedzi przygotowali aktualizację oprogramowania Vaio Care - http://www.sony.pl/support/pl/product/VPCCA3S1E_R/downloads/EP0000261054_6055
Niestety po jej zainstalowaniu problem nie zniknął. Kolejna telefoniczna konsultacja z Sony, a w jej wyniku:
1. KONIECZNE JEST POSTAWIENIE SYSTEMU OD NOWA Z UKRYTEJ PARTYCJI.
2. Wyłączenie dostępu do sieci (internetu).
3. Wyłączenie automatycznych aktualizacji Vaio i Windows.
4. W tym momencie Vaio Care powinno działać - jeśli nie trzeba dzwonić do Sony na infolinię 801 382 462
5. Włączamy sieć.
6. Ręczne pobranie tej samej aktualizacji http://www.sony.pl/support/pl/product/VPCCA3S1E_R/downloads/EP0000261054_6055
7. Zainstalowanie jej.
Super sprawa. Zgrywanie danych, reinstalacja systemu i ponowne instalowanie oprogramowania, własnych programów i ustawień - kilka godzin zabawy GRATIS. Ale mam nadzieję, że to przyniesie oczekiwany efekt - działanie Vaio Care...
UDAŁO SIĘ!
Powyższa procedura zadizłała - Vaio Care "już" działa na moim kompie.
Message was edited by: Krrris
Message was edited by: Krrris
Ja niestety użytkuję laptopa już od kilku miesięcy i nie mam możliwości poświęcenia całego dnia (plus kilka kolejnych dni na dogrywanie elementów o których zapomniałem). Proszę o rozwiązanie tej sytuacji bez konieczności ponownej instalacji systemu.
.
Message was edited by: rosin75
Musisz zadzwonic na infolinie techniczna i wyjasnic problem.
Ja ostatnio mialem to samo co wy, wyslalem go do serwisu i okazalo sie ze wadliwy dysk byl.
Teraz wszystko sprawnie dziala takze aktualizacje do CARE
ja mam ten sam problem z Vaio Care. Po ściągnięciu pliku nie odpala się nawet kreator instalacji VAIO CARE. Dysk nie wykazuje uszkodzeń - przynajmniej ich nie było przy instalacji i ponownym sprawdzeniu.
u mie tez przestal dzialac vaio care
u mie jest to samo