- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
bank filmów a HDR-SR12E
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem kamerki HDR-SR12E i chciałbym kupić jakieś urządzenie, które umożliwia magazynowanie filmów i odtwarzanie ich na telewizorze. Zależy mi na tym, aby cała operacja przegrywania i odtwarzania odbywała się bez udziału komputera.
Czy może ktoś polecić coś takiego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
sonos napisał(a):
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem kamerki HDR-SR12E i chciałbym kupić jakieś urządzenie, które umożliwia magazynowanie filmów i odtwarzanie ich na telewizorze. Zależy mi na tym, aby cała operacja przegrywania i odtwarzania odbywała się bez udziału komputera.
Czy może ktoś polecić coś takiego?
Oczywiście że jest kilka możliwości ja osobiście staram się trzymać materiał na dysku. Zawsze po montażu wypalam niebieskim laserem i taka forma kolekcjonowania jest dla mnie najlepsza. Na twardym czy chcesz czy nie w pewnym momencie robi się bałagan nad którym mało kto jest w stanie zapanować... dlatego rekomenduje kolekcjonowanie na krążkach blu-ray....
Znalazłem jeszcze jedno ciekawe rozwiązanie. To urządzenie jest dla mnie nowością, ale powiem szczerze że na pierwszy rzut oka wygląda interesująco... WD TV HD Media Player co o tym myślicie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
WD TV HD Media Player nie obsluguje polskich znakow w napisach.
Poza tym nie nadaje sie na archiwum, bo nie ma wlasnego nosnika, przynajmniej ten ktorego znalazlem na sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wielkie dzięki za wszystkie komentarze.
Wygląda na to, że jednym z nielicznych urządzeń, które spełniają moje wymaganie, jest propozycja Pees290, czyli Popcorn Hour (wielkie dzięki Pees290). Z tego co zapewnia producent istnieje mozliwość przegrywania plików bezpośrednio z kamery, o ile kamerę da się podłączyć pod USB jak zwykły dysk.
Poszukałem jeszcze wsieci i istnieją inne urządzenia tego typu, np. IcyBox i EGreat. I wygląda, że wszystkie one mają podobne możliwośći. Może ktoś z forumowiczów ma któreś z nich i mógłby się podzielić swoją opinią?
Z góry dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pees290 napisał(a):
WD TV HD Media Player nie obsluguje polskich znakow w napisach.
.
Z tym stwierdzeniem nie mogę się zgodzić WD TV HD Media Player odtwarza polskie napisy z plików SRT (TXT trzeba przekonwertować na ten format), polskie czcionki są w pełni obsługiwane przez firmware 1.02.07. Ale dziękuję za odpowiedz :smileyugeek:
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »