Podziel się wrażeniami!
Witam,
Nie wiem czy taki temat już był,jeżeli tak to proszę o usunięcie mojego postu.
Otóż chodzi mi o to kadrując zdjęcie dajmy na to do rozmiaru 10x15 zmniejszamy potem jeszcze pikselowo np. do 800x600?Jeżeli chodzi o zdjęcia do internetu?Czy tylko wpisujemy na górze w Ps 10x15 cm i na tym koniec?
Wiem,że wydaje się to łatwe i banalne ale ja szukam jednoznacznej odpowiedzi i nigdzie nie mogę jej znaleźć.
Niusia napisał(a):
Witam,
Otóż chodzi mi o to kadrując zdjęcie dajmy na to do rozmiaru 10x15 zmniejszamy potem jeszcze pikselowo np. do 800x600?Jeżeli chodzi o zdjęcia do internetu?Czy tylko wpisujemy na górze w Ps 10x15 cm i na tym koniec?
Wiem,że wydaje się to łatwe i banalne ale ja szukam jednoznacznej odpowiedzi i nigdzie nie mogę jej znaleźć.
Niusia napisał(a):
Witam,
No chyba niejasno napisałam.
Zacznę od początku.
Mam zdjęcie w którym coś mi tam przeszkadza i chce je tak skadrować narzedziem kadrowanie by to co mi przeszkadza usunąć.
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... uuoaw.jpg/" target="_blank
To kadruje tak jak na załączniku np. 10cm x 15cm i potem jeszcze dodatkowo je zmniejszam pikselowo czy robie albo to albo to jeżeli chodzi o internet.Moze teraz jasniej to napisałąm.??
Niusia napisał(a):
Zacznę od początku.
Mam zdjęcie w którym coś mi tam przeszkadza i chce je tak skadrować narzedziem kadrowanie by to co mi przeszkadza usunąć.
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... uuoaw.jpg/" target="_blank" target="_blank
To kadruje tak jak na załączniku np. 10cm x 15cm i potem jeszcze dodatkowo je zmniejszam pikselowo czy robie albo to albo to jeżeli chodzi o internet.Moze teraz jasniej to napisałąm.??
no w koncu odpowiedz na ktora czekałam
Wielkie dzieki:)Niusia napisał(a):
Kadrowaniem, poprawiasz widok zdjecia, zmiejszaniem rozdzielczosci zmniejszasz wielkosc pliku jaki widzowie będą pobierać z internetu.Mozesz też zrobić jedno i drugie naraz
Niusia napisał(a):
Zacznę od początku.
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... uuoaw.jpg/" target="_blank" target="_blank
znowu wróciłam do tego tematu.Otoz piotruso podal mi proporcie ale proporcja 3:2 daje zdjecie o dłuzszym boku 900 a jak cche 800x600??
Niusia napisał(a):
a jak cche 800x600??