anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wielokrotna ekspozycja

Creatoor
Początkujący

Wielokrotna ekspozycja

Korzystając z lustrzanek analogowych (i nie tylko lustrzanek) można uzyskać ciekawe efekty dzięki wielokrotnej ekspozycji jednej klatki (efekt zacięcia kliszy).
Wiem, że dzięki programom komputerowym można uzyskać "podobne" efekty obrabiając pliki graficzne.
Moje pytanie dotyczy jednak samego procesu fotografowania - Czy w lustrzankach Sony jest możliwość wykonać zdjęcie za pomocą wielokrotnej ekspozycji?

19 ODPOW. 19
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/russian.gif
Przecież w lustrzankach Sony nie ma funkcji w stylu "wielokrotna ekspozycja"...

Creatoor
Początkujący

a ja pończochy :)

Można prosić o jakąś małą prezentację efektów?

wratislavian
Początkujący

"ja radze sobie przy użyciu szybki spawalniczej"

zatem szacunek bo ja rozbieram maskę spawalniczą żeby uzyskać zamierzony efekt, a Ty...
:F

Creatoor
Początkujący

acinloop napisał(a):

No właśnie o taką prostą i łopatologiczną informację mi chodziło. Dzięki acinloop.

Ps. Po co ja czytałem te wszystkie instrukcje lustrzanek :c18

hovany
Poszukiwacz

Creatoor napisał(a):

acinloop napisał(a):

No właśnie o taką prostą i łopatologiczną informację mi chodziło. Dzięki acinloop.

Po pierwsze profesor wie, gdzie jest doktor, który to wie gdzie szukać dalej (magister, student, biblioteka, książka).

Po drugie instrukcja ważna i obszerna rzecz. Moje leżą na szafce przy łóżku i czekają. A i tak wielu rzeczy nie pamiętam.

Po trzecie szkoda, że brak tej funkcji. Sprzęt coraz lepszy, tylko coraz więcej wiedzy wymaga. Może zrobić jakiś soft, który by emulował stare lustrzanki. Rozmarzyłem się.

BZ
docentstopczyk
Początkujący

wratislavian napisał(a):

zatem szacunek bo ja rozbieram maskę spawalniczą żeby uzyskać zamierzony efekt, a Ty...

ja próbowałem ze szkłem z gogli spawalniczych ale to trzeba jakoś umocować na obiektywie. dałoby radę wziąć gwint od jakiejś taniej uvki ale poco się męczyć skoro naciągam pończochę zakładam recepturkę i jazda :P

wratislavian
Początkujący

wratislavian napisał(a):

ja próbowałem ze szkłem z gogli spawalniczych ale to trzeba jakoś umocować na obiektywie. dałoby radę wziąć gwint od jakiejś taniej uvki ale poco się męczyć skoro naciągam pończochę zakładam recepturkę i jazda :P

po co ryzykować nieposzlakowaną opinie skoro biorę szybkę spawalniczą mocuję gumkami recepturkami do osłony ps i jazda :P

acinloop
Nowicjusz

Creatoor napisał(a):

acinloop napisał(a):

Bo nie rozumiem... coś napisałem nie tak??

Creatoor
Początkujący

Wszystko jest OK. Dobrze napisałeś. Po prostu chciałem wiedzieć czy któraś z lustrzanek ma funkcje wielokrotnej ekspozycji (jak np. Nikon). I udzieliłeś mi klarownej odpowiedzi. Tyle tylko, że zdążyłem już pościągać wszystkie dostępne instrukcje obsługi DSLR i przewertowałem je. Gdyby ktoś wcześniej tak jak Ty napisał, że nie ma to nie musiałbym tyle kopać.

acinloop
Nowicjusz

Creatoor napisał(a):

Wszystko jest OK.

Ufff... ;)
Przewertowałem instrukcję kilku modeli dslr Sony, ot, tak z ciekawości ale nic tam takiego nie było o "wielokrotnej ekspozycji"