Podziel się wrażeniami!
Witam. Otóż jak w temacie. Jak w Adobe PhotoShop CS3, wyostrzyć zdjęcie po zmniejszeniu ??
Filtr/ wyostrzenie
Funkcją: Unsharp Mask...
Możesz także wyostrzać przy zmniejszaniu. Na samym dole wybierasz (resample image) - Bicubic Sharper.
Dzięki wielkie. A jak zmniejszyć zdjęcie w Adobe PhotoShop ??
I jeszcze jedno pytanie, wie ktoś może jak dodać efekt bardzo starego zdjęcia??
Coś takiego jak jest tutaj??
http://img246.imageshack.us/i/4e35466e4 ... edrl2.jpg/" target="_blank" target="_blank
Funkcją: Resize?
A co do reszty, to w
Wsadzę tutaj swoje "3 grosze" i odeśle do tutorialu:
helps.pl - Społeczność Adobe
Tutaj masz resztę, pozatym naprawdę w takich sprawach google nie gryzie
Temat w google
Filrers > sharpen > sharpen - wyostrrzenie
Zmniejszenie u mnie np. alt+ctrl+i zmieniasz np na pixele 800 i gotowe.
Jeśli chcesz domowym sposobem postarzeć fotkę otwierasz tą którą chcesz postarzeć robisz sobie fotkę brudnej białej ścierce, obrusowi czemukolwiek z plamami wrzucasz jako nowa warstwa w trybie mieszania dajemy nakładka dodajesz efekt sepii i masz jak znalazł. To jest jeden z wielu i bardzo prostych przykładów.
Z tym wyostrzaniem to polecam przejść na kanały, znaleźć najmniej zaszumiony (najczęściej zielony lub czerwony) i na nim skorzystać z filtr->wyostrzenie-> inteligentne wyostrzenie.
A ja wyostrzam filtrem górnorzepustowym. Powielasz obraz, tryb mieszania Soft Light, filtr> górnoprzepustowy (high pass) i wartość zmieniasz obserwując efekty na podglądzie (najczęściej 3 jest OK)
edit: teraz doczytałam temat. Chodzi o CS3. Ja mam CS4. Mam nadzieję, że w CS3 jest ten filtr...
Powielasz obraz, tryb mieszania Soft Light