Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie. Mam nadzieję że się nie narażę ale chciałem spytać bardziej doswiadczonych czy w tym zdjęciu jest to "cos" ? Zdjęcie jest surowe oprócz zmiany rozdzielczosci. Domyslam się że ta fotka łamie wiele zasad poprawnej fotografii ale kiedy je zobaczyłem na kompie cos mnie w nim urzekło. Proszę o opinię. Pozdrawiam
nie rozumiem pionowego kadrowania
w poziomie byłoby lepsze, ale i tak jak dla mnie nie jest aż takie "wow" jak dla autora
edit:
a czy znasz i używasz taką technikę jak "korekcja ekspozycji" ?
Kris dzięki za opinię, ale chyba źle mnie zrozumiałes. Nie jechałem w to miejsce dla TEGO zdjęcia. TO zdjęcie tak naprawdę jest wynikiem pomyłki, poniewarz nie zmieniłem nastaw po poprzednich ujęciach. Z tego co pamiętam to korekcja była ustawiona na -2.0 EV. Mam kilka innych ujęć tego widoku o wiele jasniejszych i w poziomie, ale chodziło mi nie o opinie od strony technicznej tylko bardziej estetycznej. Ale dzięki i pozdrawiam.
Estetycznie to ciachnąłbym 3/4 dołu bo nic nie wnosi do zdjęcia (czyli znów wracamy do poziomu)
Natomiast nastrojowe jest bezapelacyjnie i podoba mi się taki kierunek
No i podejrzewam, że w normalnej wielkości (przed zmniejszeniem) wygląda dużo lepiej
za krisem i doslavem-kadr poziomy to primo glowne:)
podobac sie wtedy bedzie najbardziej
Czyli tak będzie lepiej? Może jestem slepy a może za mało doswiadczony ale to pierwsze ma jakis klimacik. No nie żeby od razu "wow" ale jakies takie małe cos. Dzięki za odpowiedzi.
PS sorki za wartosci w exifie, ale program w którym kadruję cos knoci
jak robisz takie widoczki to trzymaj proporcje 1/3 lub 2/3 dla horyzontu
to foto lepsze w poziomym kadrze ale ten slup z kablem psuje ciut.
co za program ci robi takie jaja??
A może rzeczywiscie ta czerń niewiele wnosi i tak byłoby lepiej, niestety na niebie była tylko ta jedna chmurka też jest pusto.
Słupa umiesciłem specjalnie. Gdyby go tam nie było to nie wiadomo byłoby co to za linia nad horyzontem. A co do programu to Helicon Filter
spoko to ty jestes Panem aparatu i decydujesz co ma byc na fotce,ja mowie z mojego punktu widzenia
lepiej wiedziec ze słup był celowy niz-OJEJ NIE WIDZIAŁEM GO:)
dzialaj:)