- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Brak sygnału z anteny (XAV-AX100C2)
Witam,
proszę o szybką pomoc, gdyż niedługo wyjeżdżam na wczasy 😉
Zainstalowałem radio Sony XAV - AX100C2 w Hondzie CR - V III (2007). Po podłączeniu wszystkich potrzebnych kabli oraz przejściówek, radio: załącza się, widzi mikrofon, widzi telefon, nie widzi anteny. Po załączeniu aplikacji radia słychać tylko szum. Antena w moim samochodzie nie jest ani wbudowana w tylną, ani w boczną szybę. Przejściówka zawiera 2 kable: jeden przechodządzy w zwykłe złącze do radia, a 2 w niebieski kabel, którego nigdzie nie podpięliśmy - nie ma on nawet żadnej wtyczki na końcu. Czy musimy coś dokupić? Co poprawić w montażu? Dziękuję za odpowiedź 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
opis jest trochę zbyt ogólny i trudno na jego podstawie zdiagnozować problem, a może być ich kilka: od nieprawidłowej instalacji, przez nieprawidłowe funkcjonowanie anteny do usterki radio-odtwarzacza (co najmniej prawdopodobne). Najlepiej skonsultować się ze specjalistycznym warsztatem, gdzie uzyskasz kompleksową pomoc. Możemy polecić Ci warsztat, tylko podaj jaka okolica Cię interesuje.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Antena jest sprawna. Poszukałem informacji w internecie na temat problemu i doczytałem, że niebieski kabel wzmacniacza anteny (AMP REM) trzeba podpiąć do 13 pinu złącza zasilania. Czy dobrze myślę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Niewątpliwie, jeżeli antena jest wyposażona w wzmacniacz sygnału potrzebuje ona dodatkowego zasilania.
To, w jaki sposób zasilanie aktywnej anteny powinno być połączone, definiuje producent samochodu. Robiąc to nieumiejętnie można uszkodzić antenę, radio-odtwarzacz lub samochód. Z tego powodu, jako firma Sony zalecamy montaż naszego sprzętu w specjalistycznym warsztacie, który zrobi to fachowo, a w razie jakichkolwiek nieprawidłowości bierze odpowiedzialność za montaż.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
po podłączeniu kabla dodatkowego zasilania anteny do kabla REM OUT ze złącza zasilania, radio grało z dużymi szumami. Czy podpinamy dobrze kabel? Zależy mi na własnym montażu radia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz