Podziel się wrażeniami!
Witam, posiadam zestaw kina domowego Dav-dz560 podłączony do telewizora przez kabel optyczny toslink. I mam problem z dźwiękiem, który nie jest zsynchronizowany z obrazem. Mianowicie, gdy oglądam film na netflix dźwięk z kina wychodzi z opóźnieniem. Kiedy dźwięk odtwarzany jest zarówno z głośników tv jak i kina to słychać wyraźnie echo jak by kino działao z opóźnieniem. Jest na to jakaś rada?
Witaj, wysłałam Twoje pytanie do Supportu, damy znać, jak będzie odpowiedź!
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Proszę upewnić się, że sprzęt jest podłączony według zaleceń producenta: https://bit.ly/31MY8RH
Ważnej jest aby sprawdzić czy telewizor do którego jest podłączony jest zaktualizowany.
Jeżeli wszystko zostało sprawdzone i problem dalej występuje należy przywrócić ustawienia fabryczne zestawu:
1. Włącz zestaw.
2. Naciśnij jednocześnie trzy przyciski na urządzeniu: [STOP] oraz [WYCIĄGANIE PŁYT] oraz [PRZYCISK ZASILANIA].
3. Na wyświetlaczu na przednim panelu pojawi się komunikat "COLD RESET', zostaną przywrócone ustawienia fabryczne.
Pozdrawiam
Kino jest prawidłowo podłączone. Kino podłączane było pod wejście optyczne, aux oraz coaxial, jednocześnie podłączone z HDMI które akurat nie gra tu żadnej roli, ponieważ źródłem dźwięku jest telewizor LG 65NANO813NA. Kino podłączyłem pod komputer i również dźwięk jest opóźniony o około 20ms. Wykonałem "COLD RESET" lecz na nic się to zdało. Dodam ze oglądanie filmu z płyty DVD przez samo kino działa poprawnie. Jedyny problem jest właśnie z dźwiękiem zewnętrznym które kino przetwarza z opóźnieniem.
Po ponownej konsultacji z Supportem, dowiedziałam się, że wygląda na to, iż problem może leżeć po stronie telewizora. Prosimy aby upewnić się, że oprogramowanie telewizora jest zaktualizowane go najnowszej wersji. W razie potrzeby prosimy o kontakt z producentem telewizora. Jednocześnie uprzedzamy, że producent nie zapewnia stuprocentowej kompatybilności ze sprzętami innych marek.
Pozdrawiam, Agnieszka_J