Podziel się wrażeniami!
W jaki sposób mogę zmienić (zwiększyć) rozmiar napisów w aplikacji Wideo (lub Video)? Napisy są na tyle małe, że ja, 26-latek z dobrym wzrokiem mam problem z ich czytelnością...
Uprzedzając proponowane rozwiązania: na Play Store dostępne są aplikacje do odtwarzania filmów (VLC, Kodi itd.) jednak część z filmów nie jest odtwarzana płynnie... Pełną płynność zapewnia jedynie wspomniana aplikacja, która jest bardzo uboga.
Uważam, że w telewizorze za takie pieniądze nie powinno mieć to miejsca - są tańsze, starsze modele innych firm, które nie mają z tym problemu. Wychodzi na to, że telewizory bronią się tylko jakością obrazu.
Jeszcze jedna uwaga i PRZESTROGA dla potencjalnych kupców: telewizor nie czyta napisów po DLNA... szkoda, że 5-cio letni LG sobie z tym radzi!
Witam,
Spóbuj skorzystać z MX Player.
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź, należy jednak zwrócić uwagę na to, że:
1. MX Player to zewnętrzna aplikacja, na platformę Android. Porządna aplikacja do odwtarzania multimediów powinna być dostępna od razu (jako aplikacja wbudowana, bo podejrzewam, że tak jest w przypadku aplikacji Video).
2. MX Player nie zawsze wspiera sprzętowe dekodowanie, co oznacza, że materiał może nie być płynny.
3. Nie rozwiązuje to braku napisów w przypadku DLNA. Standard jako taki tego nie wspiera, niemniej inni producenci zdołali to obejść.
4. KODI, na którego najbardziej liczyłem nie potrafi płynnie odwtorzyć filmów, zarówno po sieci, jak i z USB. Może to wida aplikacji, może dość wolnego procesora. Zobaczymy w przyszłości, jak wyjdzie nowa wersja KODI i / lub aktualizacja oprogramowania telewizora.
Podaj np. jako prywatna wiadomość o jaki materiał, ogólnodostępny w internecie chodzi to sprawdzę jak z tą płynnością jest u siebie
Tu masz mnóstwo materiałów demo w 4K jeśli chcesz się pobawić i ocenić ile Sony potrafi wyświetlić:
http://www.demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=hevc
Tu nie chodzi o odtwarzanie materiałów 4K na telewizorze FullHD, tylko że na jakiś filmach odtwarzanie się przycina i coś jest nie tak - pierwszy post
OK, sorry, nie zauważyłem że tu problem z TV FHD jest. Ale to ten sam procesor co w modelach 4K, a ja też miałem problemy z płynnością filmów FHD na playerach innych niż Video.
W najnowszym sofcie powiększyli napisy - jest lepiej.
Jeżeli czyta to ktoś z Sony: dodajcie jeszcze obsługę napisów po DLNA lub z lokalizacji sieciowych (np. SMB) w wbudowanym playerze (aplikacja Video) i wtedy telewizor będzie godny polecenia.